Hooi

Alle hooisoorten kunnen we leveren in grote, kleine en gegroepeerde balen. Gegroepeerde balen kunnen voor u ook de oplossing zijn. Dit zijn kleine balen verzameld in een grote baal. De 14 kleine balen kan men elk seperaat verwerken als men de touwen van de gegroepeerde balen doorsnijdt.

Weidehooi - Kruidenhooi - Graszaadhooi

Het kruidenhooi wordt door ons in Duitsland opgehaald. Hier vinden wij het kruidenhooi dat aan onze normen voldoet. Wij kopen tijdens het hooi seizoen een grote partij op. Deze bewaren wij in onze opslag., dit betekent voor u dat wij het gehele jaar dezelfde kwaliteit hooi aan u kunnen leveren. Het weidehooi en graszaadhooi wordt door onze eigen medewerkers vanaf het land tot aan de klant verwerkt.

 

Hooi bestaat hoofdzakelijk uit gedroogd gras, maar er zitten ook andere planten in die tussen het gras groeien.
Hooibaal-gras-weidezicht
Hooi wordt gebruikt als voedsel voor dieren tijdens de winter of in droge perioden als er weinig grasgroei is. Vroeger werd het veel aan vee op boerderijen gevoerd, maar tegenwoordig veel meer aan de verschillende herbivoren die als huisdier, zoals paarden, schapen en geiten of in dierentuinen worden gehouden. Hooi wordt gemaakt door een weide te maaien en het gemaaide gras enige tijd te laten liggen om het te laten drogen in de zon. Wel moet het gras enkele malen geschud worden om het goed droog te krijgen.